تغدیه مناسب برای مبتلایان به وزوز گوش
وزوز یک صدای درونی است که در سر یا گوش احساس میشود و یکی از شایع ترین نشانه هایی است که همراه با کاهش شنوایی و اختلالات مربوط به گوش یا سازوکارهای عملکردی بدن مانند افزایش فشارخون مشاهده میشود. این علامت به صورتهای مختلف بروز میکند و هر بیمار تجربهای خاص از صدا را گزارش میکند. شکلهای مختلفی که توسط افراد بیان میشود شامل اصواتی نظیر صدای سوت، جیرجیرک، صدای هیس مانند، صدای باد، زنگ و ... میباشد . تحقیقات مختلف نشان داده اند که مصرف برخی از مواد غذایی منجر به تشدید علائم وزوز گوش میشود ولی میبایست توجه داشت که عوامل مربوط برای هر فرد مبتلا با سایرین متفاوت است.
مکملهای غذایی مناسب برای افراد مبتلا به وزوز:
ویتامین B: عقیده بر این است که ویتامین B بخصوص B12 , B6 و B5 اغلب باعث بهبود وزوز گوش می شود. تحقیقات نشان داده است که درصد بالایی از مبتلایان به وزوز گوش دچار کمبود ویتامین B12 می باشند. ویتامین B6 در موادی مانند غلات،موز،سبزیجات،تخم مرغ و محصولات لبنی یافت می شود و علاوه بر اینها با تجویز پزشک این ویتامین به صورت تزریقی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا تخم مرغ،شیر و محصولات لبنی ،ماهی،گوشت مرغ و غاز و بوقلمون حاوی مقادیر زیادی از ویتامین B12 می باشند.
ویتامین A : کمبود این ویتامین میتواند منجر به مشکلات گوش داخلی از قبیل وزوز گوش شود. زیرا این ویتامین برای حفظ غشاهای گوش مهم و ضروری است. روغن ماهی، سبزیجات سبز فیبردار، میوها مانند پرتقال، زردآلو، طالبی، هویج و سیب زمینی هندی سرشار از ویتامین A می باشند.
ویتامین E:این ویتامین اکسیژنرسانی به سلولها را بهبود میبخشد. در مواردی مانند سبزیجات فیبردار، گندم، غلات دانههای روغنی و آجیل یافت میشود.
مواد غذایی مناسب برای افراد مبتلا به وزوز :
کنجد سیاه، لوبیای سیاه، صدف خوراکی، جو پرک شده، آبنات نرم و با طعم میوه، سیبزمینیهندی، دانه نیلوفرآبی، شاه بلوط، انگور، چغندر، هویج، کنگر، لیمو، زردک و آبتره. مواد غذایی که افراد مبتلا به وزوز میبایست از خوردن آن اجتناب کنند. غذاهای حساسیت زا و داغ، غذاهای پرادویه یا چرب ونرم، قهوه، چایی و نوشیدنیهای دارای کافئین، الکل.
کلام آخر اینکه:
اگر شما احساس میکنید با خوردن غذاهای خاصی وزوز گوشتان شدیدتر میشود برای حصول اطمینان بیشتر بهتر است مجدداً آن را امتحان کنید. برای این منظور به مدت سه هفته آن غذایی را که گمان میکنید ممکن است باعث بروز مشکل در شما شود از برنامه غذایی خود حذف کنید. سپس ظرف سه هفته بدن را به همان مقدار قبلی وارد برنامه غذایی خود نمایید بعد از این مجدداً آنها را حذف کنید و بازهم جایگزین نمایید. با انجام این کار اکنون به خوبی میتوانید بفهمید که آیا نسبت به آن غذای خاص حساسیت دارید یا خیر؟
- ۹۴/۰۴/۱۳
- ۴۴۴ نمایش